Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 15 dkg gomba, 10 dkg sonka v. füstölt tarja, 10 dkg pulykamáj, 5 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, őrölt fekete bors, só |
A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem. A gombát, sonkát és a pulykamájat egyforma kockákra vágom. Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. A sertéskaraj szeleteket megtöltöm a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró zsírban szép lassan megsütöm. Vegyes körettel, felszeletelve tálalom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|