recept: Tenkes szelet, Kifőzde
Tenkes szelet
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg kicsontozott sertéskaraj,
15 dkg gomba,
10 dkg sonka v. füstölt tarja,
10 dkg pulykamáj,
5 dkg zsír,
1 kis fej hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
10 dkg liszt,
1 tojás,
15 dkg zsemle­morzsa,
őrölt fekete bors, só



A kicsontozott sertéskarajt szeletekre vá­gom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem. A gombát, sonkát és a pulykamájat egyforma kockákra vágom.
Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben készre pirítom. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem.
A sertéskaraj szeleteket megtöltöm a ragu­val, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem.
Bő, forró zsírban szép lassan megsütöm.
Vegyes körettel, felszeletelve tálalom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt zöldség
 párolt rizs
 csemege uborka
 fejessaláta

Forrás: Művelt nép - Skála Metró recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2009.02.18.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:36:52 - 2.29)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez